torstai 26. marraskuuta 2020

Alkuopetuksen digimatkahanke alkaa




Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulujen sekä Soveltavan kasvatustieteen ja opettajakoulutuksen osaston kanssa on aloitettu hanke, johon Opetushallitus myönsi kahden vuoden rahoituksen.
Matkakumppaneina ovat Tulliportin koulusta luokanopettaja Sinikka Räty-Záborszky (KT) ja hänen 4a luokkansa oppilaat, Rantakylän koulusta luokanopettaja Mira Kummunmäki (KM, LTO) ja hänen  ekaluokan Papuset- ryhmän oppilaat sekä luokkatiimi oppilaiden kera. Yliopistolta mukana toimivat yliopistonopettaja Susanna Pöntinen  (FT) sekä tutkijatohtori Sini Kontkanen (KT). 

Tässä  hankkeessa kehitetään pedagoginen toimintamalli, jolla tuetaan ja tehdään läpinäkyväksi eri ikäisten oppijoiden kasvua ja kehitystä joustaviksi, monipuolisiksi ja vastuullisiksi digioppijoiksi. Hanke toteutetaan yhteistyössä opettajien, oppilaiden, opettajaopiskelijoiden ja huoltajien kanssa. 

Vuosiluokilla 1-2 keskitytään koululaiseksi kasvamiseen ja digitaalisten perustaitojen oppimiseen. Vuosiluokilla 4-5 painopisteenä on tunnistaa ja kehittää oppimaan oppimisen taitoja. 

Hankkeen vastuuhenkilönä toimii Sinikka ja tässä linkki hänen luokkansa blogiin  https://digi-matka.blogspot.com/




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teemapäivä Länsikadulla

Opiskelijaharjoittelijat suunnittelivat ja toteuttivat ohjelmointiin sekä pelillisyyteen liittyvän teemapäivän perjantaina 6.5. Mukana teema...